26 nov
2017

Vereség ellenére a harmadik helyen várhatja a tavaszt a Répcelaki SE labdarúgó csapata

Egy perces néma felállással emlékeztek a játékosok és a szurkolók Nagy Józsefre. nyugodjék békében

Megyei I. Bajnoki mérkőzés, Répcelaki SE-Sárvár FC 1:2 (1:1)

Répcelaki SE:  Gyécsek Martin. Németh Zoltán. Baranyai Áron. Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik.(Szabó Márton.85’) Balikó Benjamin. Harkai Dániel. (Töreki Amand.77’) Tamási Roland. (Lónai Ákos.85’) Szabó Bence. Jordán Benedek. (Tóth Dávid 74’) 
Gsz.: Bezdi Dominik. 45’

A mérkőzés előtt Kártyás Katalin játékvezetőnőt köszöntötték abból az alkalomból, hogy búcsúzik a megyei I. osztályú mérkőzésektől. Mind a vendégektől, mind a Répcelakiaktól és a szövetségtől is kapott ajándékot és pár kedves szót, aztán egy vendégeknek megadott tizenegyes után már elhangzott a kedves szó ellentétes értelmezése is. Na de ne siessünk ennyire,a mérkőzés előtt egy perces néma felállással emlékeztek meg a csapatok és a szurkolók az elhunyt Nagy Józsefre emlékeztek,aki évtizedeken keresztül emblematikus alakja volt a Répcelaki labdarúgásnak.

RepcelakSarvar2017 2Németh Gábor az egyesület elnöke köszöntötte Kártyás Katalin játékvezetőnőt


Viharos szélben kezdődött az első és a harmadik helyezett csatája,amire szép számban érkeztek szurkolók Répcelak környékéről és Sárvárról egyaránt. Az első percek óvatos játékkal teltek,nem alakult ki folyamatos játék,majd a széllel szemben játszó vendégek mezőnyfölénybe kerültek,de sem helyzet,sem lehetőség nem alakult ki a hazai kapu előtt. A Répcelak szórványos ellentámadásokkal próbálkozott a megszerzett labdákból,de ezek sem voltak kapura veszélyesek. Sokszor állt a játék,mert a szél megtréfálta a játékosokat,és a labda az oldalvonalat messze elhagyva akadt el a külső kerítés mellett. egy ízben a Sárvári védő akkora kiflit rúgott a labdába,hogy az a szél segítségével a sporttelepet elhagyva az úton át pattanva a szomszéd ház kertjében landolt,veszélyeztetve ezzel az ottani növény és állatállományt. Aztán a 21.perc a vendégeknek volt nyerő,hiszen a semmiből az ünnepelt hölgy olyan büntetőt fújt be,amire senki sem számított,még a Sárváriak is úgy helyezkedtek,hogy kifelé lesz szabadrúgás,hiszen inkább a vendégtámadó szabálytalankodott egy semleges labdáért folyó harcban,de a játékvezetők döntő többsége tovább engedte volna a játékot. Ha már megkapták ajándékba a büntetőt, köszönték szépen a vendégek,és Venczel Zoltán lapos lövése révén megszerezték a vezetést. 0:1  A gólt követően kiegyenlítődött a játék,sőt először Bezdi Dominik szabadrúgását tolta ki Horváth Brúnó a léc alól,majd egy bal oldali támadást követően Tamási Roland beadására érkező Jordán Benedek a labdával kapura fordult,ám hat méteres lövése a kapus kezében halt el. A hazai próbálkozások a félidő végén egyenlítést eredményezett: bal oldalon indították Jordán Benedeket,aki lefutotta védőjét,aki csak szabálytalanul tudta megállítani a támadót. A szabadrúgás először elakadt az előre mozduló sorfalban,a játékvezető visszarendelte a szabadrúgást. Bezdi Dominik ismét a labda mögé állt,aki a sorfal mellett a szél segítségével elcsavarta a játékszert,ami aztán a jobb kapufáról a hálóba vágódott védhetetlenül. A gól után a játékvezető hamarosan véget vetett az első játékrésznek.

RepcelakSarvar2017 3Az egyenlítő gól előtti pillanatok,aztán Bezdi Dominik lő,gól

A második félidőt a széllel támogatott vendégek kezdték jobban,először egy közeli lövés ment a kapu fölé,majd az 57.percben szöglethez jutottak a vendégek,a beadás magasan hulló falevélként érkezett a kapu elé,ám sem a kapus sem a védők nem tudtak felszabadítani,majd a kavarodás után a labda kapufára vágódott,most is el lehetett volna rúgni a labdát,ám a labdát a Sárváriak hozhatták ismét játékba,ami megint középre a kapu elé került,ahol a lábak gyűrűjében Potyi Gábor szép mozdulattal a kapuba sarkazta a labdát. 1:2  A játék képe nem sokat változott,a vendégek játszottak fölényben,de helyzetek nem alakultak ki a hazai kapu előtt. A hajrához érve kimerészkedett csapatunk,és egy jobb oldali szögletet követően a hosszú oldalon Tóth Dominik közelről fejelhetett,de a földre fejelt labda a kapu felett hagyta el a játékteret. A végén Gyécsek Martin is felment fejelni,de nem tudott helyzetbe kerülni senki a beadást követően,majd három perc hosszabbítás után a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek.

RepcelakSarvar2017 4Gyécsek Martin is felment gólt szerezni a mérkőzés végén

Az erős szél rányomta a bélyegét a találkozóra,a szép számú publikum taktikus futballt láthatott,ahol kevés említésre méltó esemény alakult ki a pályán. mezőnyben a vendégek jobbak voltak,ám a helyzetek alapján és az ajándékba adott tizenegyest követően a döntetlen is igazságos eredmény lehetett volna. Így viszont a Sárvár megszerezte sorrendben tizenötödik győzelmét is,így veretlenül és pontveszteség nélkül lett első az őszi idényben,míg csapatunk a vereség ellenére is maradt két pontos előnnyel a harmadik helyen,hiszen a riválisok vereséget szenvedtek. Az őszi harmadik helyhez gratuláció a csapatnak! Tavaly ilyenkor a negyedik helyről várhatta a tavaszt csapatunk,igaz egy ponttal többet szerezve mint most,viszont az idei bajnokság az első két helyet leszámítva sokkal kiegyenlítettebb,így a harmadik hely jó alap lehet a tavaszi fordulókra. A csapatnak,edzőjének és vezetőinek innen kívánunk jó pihenést és a szurkolóknak is kellemes karácsonyi Ünnepeket! Hajrá Répcelak!

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1187214951409650

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/15/1255450.html

Szerző: Finta László

 

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!